Wat vind je bij My Yogatime

Saswitha Hatha Yoga

Saswitha Hatha yoga gaat uit van de eenheid van lichaam en bewustzijn waarbij de adem de verbinding vormt. Kenmerkend voor Saswitha Yoga is de manier waarop je de adem gebruikt als middel om in jezelf die verbinding te ervaren.

Een les Saswitha Yoga bevat een evenwichtige verdeling tussen staande, zittende en liggende houdingen. De klassieke hatha-yoga-āsana’s voer je eerst dynamisch uit, als voorbereiding tot de statische houding. De adem is de dragende kracht van elke beweging. Door concentratie op de adem ontstaat een meditatieve aandacht die leidt tot verstilling.

 

Alle bewegingsmogelijkheden van wervelkolom en gewrichten komen aan bod. In elke oefening zoek je naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht. De oefeningen variëren van subtiel tot uitdagend en kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden.

 

Daarnaast in elke les pranayama, concentratie en meditatie, waardoor een complete ervaring ontstaat. De aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Je wordt je bewust van wie je werkelijk bent.


Ayurvedische massage

Ayurvedische massage is een vorm van oud-indiase massage. Ayurvedische massage en yoga stammen uit hetzelfde gedachtengoed. In India wordt massage gezien als een belangrijk element in het zorgen voor en onderhouden van je lichaam, en wordt massage al op jonge leeftijd geleerd en toegepast.


Een behandeling is niet alleen heerlijk om te ondergaan. De massage activeert de bloedsomloop en het lymfesysteem, en heeft tevens effect op de vitaliteit van lichaam en geest. Tijdens het masseren worden energiebanen en energiepunten meegenomen. De massage is niet therapeutisch, maar kan wel klachten verlichten. Ayurvedische massage wordt traditioneel gegeven op de grond op een dikke mat. Je lichaam blijft bedekt met uitzondering van het te masseren gedeelte. Er wordt gewerkt met verwarmde olie.

 

Masseren van gedeeltes is mogelijk, bijvoorbeeld alleen bekken en onderlichaam, of juist vanaf het bekken naar het bovenlichaam. Maar in principe is het een algehele lichaamsmassage omdat alle delen van het lichaam met elkaar samenhangen en elkaar beïnvloeden. Ik masseer in mijn yogastudio. Een complete lichaamsmassage is 37,50 euro.

Tip: Het is mogelijk als duo te komen, bijvoorbeeld als vriendinnen. Jullie kunnen  dan tegelijk gemasseerd worden. Daarvoor werk ik samen met een collega masseur

Duo yoga voor Ouder&Kind en volwassenen

Ouder&Kind
Samen op reis naar binnen! Fijne momenten om met je kind bezig te zijn en elkaar op een andere manier te beleven en te ontdekken dan je gewend bent. Plezier maken en samen stil zijn gaan zo mooi samen bij Ouder&Kind Yoga. Overgave en vertrouwen vinden bij elkaar zijn voorbeelden van de kleine cadeautjes die verborgen zitten in de oefeningen. Mijn lessen zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 6/7 jaar tot ongeveer 13.

Voor volwassenen
Collega Marja Weddepohl en ik vinden  plezier, ontspanning en verrassing bij elkaar nu we al een tijdje bezig zijn Duo-Yoga te beoefenen. We geven workshops of bieden lessen in korte series. Duo Yoga is verrassend doordat je  met steun van de ander houdingen anders gaat ervaren, misschien wat verder komt in een houding en op een andere manier ademruimte gaat ervaren. Lenig en soepel wordt je in ieder geval, en dat samen lachen en verstillen geen tegenstellingen tot elkaar zijn is een prachtige ervaring.

Geschikt voor vrienden, partners, ouder en kind.